Bij het opzetten van Nourish to Flourish had ik al heel duidelijk wat ik jullie met mijn diensten wilde aanbieden: jullie ondersteunen op weg naar jullie optimale gezondheid. Maar hoe ik dit vorm zou geven is natuurlijk erg afhankelijk van de persoon & situatie.

Zo sta ik er nog steeds in; vandaag de dag sta ik nog steeds erg achter mijn persoonlijke aanpak.

Dit kan soms betekenen dat ik wat uitloop qua consulten en dat ik wat later reageer op sommige mailtjes. Maar dit is alleen maar omdat ik echt de tijd voor iedereen wil nemen. Geen nummer, maar een mens; dat ben jij! Een mens dat ik wil helpen te groeien en dichter bij haar of zijn eigen kern te laten komen door het maken van bewuste keuzes rondom voeding en gezondheid.

Echter ben ik ‘along the way’ erachter gekomen dat ondanks de persoonlijke/individuele aanpak, er toch 3 onderwerpen altijd aan bod komen.

structuur | variatie | loslaten

Door een structuur te vinden die bij jou past, een structuur waar jij je prettig bij voelt en goed op vaart, kan je ‘bewust’ maar ook ‘onbewust’ loslaten. Je weet dat je het goed doet, je weet dat deze structuur bij je past, je weet dat je daar op kan vertrouwen en op kan terugvallen, waardoor loslaten onlosmakelijk verbonden is aan deze structuur.

Loslaten betekent voor mij; niet te streng voor jezelf zijn. Door namelijk dagelijks zo over je voeding gebogen te zitten, wordt het namelijk een ‘stressprikkel’. Als jij mij al langer volgt en mijn aanpak kent, weet je dat ik altijd vertel: ‘stress is gezondheidskiller nummer 1!” Ik wil dan ook echt niet dat voeding aan gaat voelen als iets waar jij stress van krijgt. Loslaten is dus erg belangrijk in mijn trajecten. Om je een goed gevoel te geven bij jezelf te voeden; op elke mogelijke manier!

Binnen de structuur en het leren loslaten, wil ik jou variatie aanbieden.

Niet alleen omdat jouw darmbacteriën daarop gedijen, maar ook om jou motivatie te geven in de keuken te staan, om het bezig zijn met gezondheid kleur te geven en om jou te leren dat allerlei soorten voedingsstoffen nodig zijn om jouw gezondheid te bieden.

Bij elke van deze drie pijlers kan je jezelf de vraag stellen:

1. Wat is mijn structuur en wat past bij mij?

2. In deze structuur, in hoeverre varieer ik qua voedingsmiddelen?

3. Kan ik makkelijk loslaten? Zo nee, wat heb ik hiervoor nodig?

Wie weet hebben jullie hierbij meer ondersteuning nodig.

Weet dat als je bij mij aan de slag gaat, we aan deze drie pijlers gaan werken, maar ook nog zo veel meer dan dat!